Soft aparat defect sau nu ?


Avatar utilizator
marckuss303
Mesaje: 36
Membru din: Mie Feb 15, 2017 8:56 pm
Has thanked: 8 ori

#16

Mar Feb 19, 2019 2:22 pm

Scuze, nu am vazut filmuletul !

Avatar utilizator
marckuss303
Mesaje: 36
Membru din: Mie Feb 15, 2017 8:56 pm
Has thanked: 8 ori

#17

Mar Feb 19, 2019 3:24 pm

lemax55 multe multumiri ! Operatiunea a decurs ok . Sistemul s-a updatat insa din pacate navigatia tot nu merge . Problema persista. Urmeaza sa-l demontez si sa arunc un ochi pe piesele de pe placa .

Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 194
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 14 ori
Been thanked: 335 ori

Moderare

#18

Mar Feb 19, 2019 4:36 pm

Daca aparatul a reactionat la imaginea de mai sus atunci vei avea surpriza sa gasesti in el un procesor Allwinner A10, cel mai probabil cu un sistem Linux sau poate chiar Android.

Avatar utilizator
marckuss303
Mesaje: 36
Membru din: Mie Feb 15, 2017 8:56 pm
Has thanked: 8 ori

#19

Mar Feb 19, 2019 5:15 pm

Multumesc ! Daca partea de gps este separata fata de cea multimedia poate am noroc . Daca acel procesor este raspunzator si de partea cu gps atunci....pot sa ma uit la filme :) ))
Ultima oară modificat Mar Feb 19, 2019 7:41 pm de către marckuss303, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 194
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 14 ori
Been thanked: 335 ori

Moderare

#20

Mar Feb 19, 2019 6:02 pm

Ar mai fi ceva: acel ePDKv100.img, presupunind ca este pentru aparatul tau, este o imagine tipica pentu resoftare cu LiveSuit(program de fabrica pt PC) prin USB. Nu prea vad cum ar lua de bun acest format pus pe card. Pentru card este necesar un alt format de imagine si un alt utilitar de fabrica numit PhoenixCard(tot program PC). Un card astfel "pregatit" si pus in orice slot altul decit GPS va boota de pe card si cu scripturile aferente copiaza softul si in memoria interna. Daca imaginea este de exemplu o varianta simpla de Ubuntu, booteaza de pe card Ubuntu fara a se atinge de continutul memoriei interne. Prin metoda asta, cu putina experienta in Linux si avind o salvare a sistemului (system.img) se poate rescrie acea imagine prin simpla copiere cu "dd.....". La fel si recovery sau alte parti componente ale sistemului.

Avatar utilizator
marckuss303
Mesaje: 36
Membru din: Mie Feb 15, 2017 8:56 pm
Has thanked: 8 ori

#21

Mar Feb 19, 2019 7:28 pm

Dupa ce am updatat sistemul versiunea s-a modificat , iconitele arata altfel . Tin sa precizez ca pe cand functiona GPS-ul am pus in folderul IGO un total comander pe care l-am redenumit in "primo" si in explorer exista un fisier cu windows ce . (vroiam sa modific imaginea de boot dar nu am reusit )

Avatar utilizator
marckuss303
Mesaje: 36
Membru din: Mie Feb 15, 2017 8:56 pm
Has thanked: 8 ori

#22

Mar Feb 19, 2019 7:40 pm

ablbd scrie:
Mar Feb 19, 2019 6:02 pm
Ar mai fi ceva: acel ePDKv100.img, presupunind ca este pentru aparatul tau, este o imagine tipica pentu resoftare cu LiveSuit(program de fabrica pt PC) prin USB. Nu prea vad cum ar lua de bun acest format pus pe card. Pentru card este necesar un alt format de imagine si un alt utilitar de fabrica numit PhoenixCard(tot program PC). Un card astfel "pregatit" si pus in orice slot altul decit GPS va boota de pe card si cu scripturile aferente copiaza softul si in memoria interna. Daca imaginea este de exemplu o varianta simpla de Ubuntu, booteaza de pe card Ubuntu fara a se atinge de continutul memoriei interne. Prin metoda asta, cu putina experienta in Linux si avind o salvare a sistemului (system.img) se poate rescrie acea imagine prin simpla copiere cu "dd.....". La fel si recovery sau alte parti componente ale sistemului.
Multmesc pentru bunavointa ! Mentionez ca imaginea cu softul nu poate fi montata sau extrasa iar cu PhoenixCard am incercat dar fara succes ! In filmuletul de pe youtube atasat de lemax55 e precizat ca aparatul are Win CE 6
Fişiere ataşate
gps zone.jpg

Avatar utilizator
lemax55
Moderator
Mesaje: 2368
Membru din: Lun Dec 12, 2016 8:24 am
Has thanked: 809 ori
Been thanked: 2573 ori

Moderare

#23

Mar Feb 19, 2019 9:12 pm

Uite aici este link-ul cu informatia,poate intelege ceva @ablbd
https://4pda.ru/forum/index.php?s=&show ... p=55391885
si link-ul de unde am luat FW-ul este un pic mai jos tot pe acea pagina
https://4pda.ru/forum/index.php?s=&show ... p=55693770

Avatar utilizator
marckuss303
Mesaje: 36
Membru din: Mie Feb 15, 2017 8:56 pm
Has thanked: 8 ori

#24

Mar Feb 19, 2019 9:37 pm

Eu ...sigur nu inteleg o boaba de acolo :) )) Mi-ai dat de lucru acuma ! :) ))

Avatar utilizator
lemax55
Moderator
Mesaje: 2368
Membru din: Lun Dec 12, 2016 8:24 am
Has thanked: 809 ori
Been thanked: 2573 ori

Moderare

#25

Mie Feb 20, 2019 7:41 am

Totusi ai avut acea optiune sau a fost asa de la inceput?

Avatar utilizator
marckuss303
Mesaje: 36
Membru din: Mie Feb 15, 2017 8:56 pm
Has thanked: 8 ori

#26

Mie Feb 20, 2019 9:12 am

GPS-ul a functionat perfect aprox 2 ani !

Avatar utilizator
lemax55
Moderator
Mesaje: 2368
Membru din: Lun Dec 12, 2016 8:24 am
Has thanked: 809 ori
Been thanked: 2573 ori

Moderare

#27

Mie Feb 20, 2019 9:28 am

Ma refer la optiunea NaviPath daca o aveai?

Avatar utilizator
marckuss303
Mesaje: 36
Membru din: Mie Feb 15, 2017 8:56 pm
Has thanked: 8 ori

#28

Mie Feb 20, 2019 9:42 am

Da . Aparea exact ca in poza .
Fişiere ataşate
rovfin.png

Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 194
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 14 ori
Been thanked: 335 ori

Moderare

#29

Mie Feb 20, 2019 9:06 pm

Voi incerca sa citesc toata prezentarea in speranta ca voi si intelege ceva.

Din ceea ce stiu este ca un 2DIN este oarecum modular. Imi mentin parerea ca foarte probabil sistemul de baza este Android bazat pe A10 iar softul din link este pentru sistemul de baza.

Navigatia este un modul separat dotat cu procesor independent, care este pornit si "conectat" la ecran de catre sistemul de baza. Nu vad nicio contradictie in faptul ca placa de navigatie sa aiba WinCE6. Teoria asta explica pe de o parte de ce sistemul a luat cardul cu modificarea versiunii si navigatia tot nu porneste. Dat fiind ca este placa separata, se leaga la placa de baza prin conectori, cabluri etc. si simptomul "ecranu negru" ar putea avea drept cauza o conexiune imperfecta. Merita desfacut si verificate legaturile. Pe de alta parte sper ca dupa ce parcurg mai pe indelete articolul si trimiterile la alte articole sa descopar softul pentru navigatie si procedura de resoftare. Presupun ca in acest caz va trebui folosit slotul de card navi, care se conecteaza direct la placa de navigatie, pe cind alte sloturi se conecteaza la sistemul de baza.

Avatar utilizator
marckuss303
Mesaje: 36
Membru din: Mie Feb 15, 2017 8:56 pm
Has thanked: 8 ori

#30

Joi Feb 21, 2019 8:39 am

Va multumesc pentru timpul acordat !!! Astazi sper sa am putin timp sa-l demontez si sa arunc un ochi in el . Revin cu info .

Scrie răspuns

Înapoi la “Alte sisteme de navigatie”