Pioneer Avic-F310BT - F320BT - deblocare iGO8


Avatar utilizator
Dan
Mesaje: 391
Membru din: Mie Dec 14, 2016 9:30 am
Has thanked: 135 ori
Been thanked: 759 ori
RCA 2018

#1

Mar Iul 18, 2017 10:48 am

Va salut.
Deoarece m-am lovit de un Avic F310BT si in prima faza nu am reusit sa il fac sa mearga cu igo8, dupa multe incercari si ajutorul de pe alte forumuri am reusit sa il "prelucrez" sa mearga cu igo8.
Mai jos o sa va explic metodele pentru F310BT si F320BT.
ATENTIE! Totul se face pe riscul vostru. Nu incepeti procedurile daca nu aveti mici cunostinte despre gps-uri, windows ce.... etc.
INAINTE DE A MODIFICA CEVA, FACETI UN BACK-UP LA CEEA CE INLOCUITI.

Pentru F320 e un pic mai simplu, dar la F310 trebuie facut mai intai update de firmware.
Sa incepem.
Fisiere necesare:
1. Update firmware (pt F310BT)
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

2. Appslib
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

3. AVIC-APPS
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

4. TestMode
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

5. iGO8 cu siguranta il gasiti in forum, trebuie sa contina acest sys.txt din arhiva
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.


Pasii sunt aceeasi pentru F310 si pentru F320, dar la F310 trebuie mai intai update de firmware, pentru cei cu F320 Incepeti de la pasul 4.

Pasul 1.
Se copie pe un card de 1-2-4 gb (cred ca merge chiar si 8) tot ce este in folderul QI_037_CNSD_130FM (update firmware) si folderul TestMode.
Se da restart la navi din butonul mic aflat in dreapta display-ului.
Pasul 2.
Navigatia va intra in Windows CE, intrati in windows explorer si mergeti in folderul UPDATE\USER\PRG\APL si de aici porniti Aplupdate.exe
In fereastra care apare selectati a doua varianta (butonul din dreapta jos). Navi se va restarta si va incepe update-ul firmware. Nu faceti update-ul de mai multe ori.
Pasul 3.
Dupa restart navi va intra iar in TestMode, stergeti tot din My Flash Disk.
In"My Flash Disk" creati directoarele: PRG0 si SYSTEM/RENEWAL/
Copiati de pe sd card\Update\USER\PRG\APL folderele APL si FONTS impreuna cu fisierele EL090APL.HTM si EL090APL.VER si le duceti in My Flash Disk/PRG0.
Copiati de pe sd card\update\user\VOLUME.DAT pe My Flash Disk
Copiati de pe sd card\update\VERINFO.DAT pe My Flash Disk/SYSTEM/RENEWAL/

Pasul 4. (de urmat si pt F310BT si F320BT)
Copiati pe sd card celelalte foldere de mai sus, Appslib si AVIC-APPS si folderul de iGO8 customizat dupa bunul plac.
ATENTIE! Fisierul sys.txt trebuie inlocuit cu cel de mai sus.
Restart navi, va porni TestMode, windows explorer
Copiati de pe sdcard\\Appslib\Appslib.dll pe My Flash Disk\PRG0\APL\Appslib.dll
Stergeti de pe sd card folderul TestMode
Restart navi, va porni in meniul normal, va intreaba limba si vocea dupa care va intra in softul navigatie vechi. Dati Meniu si vor aparea trei casute, ultima va fi Aplications sau Aplicatii, unde veti gasi icoana de iGO8 si una cu MortScript.
Teoretic iGO8 ar trebui sa porneasca (va cere restart navi) din icoana de iGO8, la mine a pornit din icoana MortScript (nu stiu de ce).
Dupa ce intra in iGO8 mergeti la setari gps si cautati port si baud, daca nu e 2 cu 57600, vedeti cat e si modificati in sys.txt

Cam asta este, nu am incercat cu F320BT, dar cu F310BT a mers, doar ca amicul pentru care am facut nu cred ca avea antena la navigatie, gasea port si baud la gps, dar nu gasea nici un satelit (am banuit ca din cauza ca nu avea antena).
Daca aveti nelamuriri, incerc sa va ajut. Sper ca nu am gresit ceva :)
Fişiere ataşate
SYS.rar
(291 Octeţi) Descărcat de 189 ori
SYS.rar
(291 Octeţi) Descărcat de 189 ori
TestMode.rar
(94.03 KiB) Descărcat de 191 ori
TestMode.rar
(94.03 KiB) Descărcat de 191 ori
AVIC-APPS.rar
(4.86 MiB) Descărcat de 205 ori
AVIC-APPS.rar
(4.86 MiB) Descărcat de 205 ori
Appslib.rar
(22.68 KiB) Descărcat de 203 ori
Appslib.rar
(22.68 KiB) Descărcat de 203 ori
Ultima oară modificat Mar Ian 29, 2019 7:06 am de către Dan, modificat de 2 ori în total.

blackzet
Mesaje: 5
Membru din: Vin Sep 29, 2017 10:10 am
Been thanked: 1 data
RCA 2018

#2

Sâm Sep 30, 2017 11:54 am

salut , am urmat toti pasii de tuturial , la ultimul restart am primit mesajul ,,Program start up error" partea mai proasta ca nu am facut back up la versiunea originala. Ce mai pot face in situatia asta ? Multumesc

Avatar utilizator
lemax55
Moderator
Mesaje: 2368
Membru din: Lun Dec 12, 2016 8:24 am
Has thanked: 809 ori
Been thanked: 2601 ori

Moderare

RCA 2018

#3

Dum Oct 01, 2017 4:47 am

Ce model ai?

blackzet
Mesaje: 5
Membru din: Vin Sep 29, 2017 10:10 am
Been thanked: 1 data
RCA 2018

#4

Dum Oct 01, 2017 7:19 am

Salut, Avic-F310BT. Merci

Avatar utilizator
lemax55
Moderator
Mesaje: 2368
Membru din: Lun Dec 12, 2016 8:24 am
Has thanked: 809 ori
Been thanked: 2601 ori

Moderare

RCA 2018

#5

Dum Oct 01, 2017 7:48 am

Incearca sa copiezi AppsLib.dll in My Flash Disk\PRG1\APL\Appslib.dll

blackzet
Mesaje: 5
Membru din: Vin Sep 29, 2017 10:10 am
Been thanked: 1 data
RCA 2018

#6

Dum Oct 01, 2017 8:23 am

Am copiat si acum imi spune ,,There is no applicable program."

Avatar utilizator
lemax55
Moderator
Mesaje: 2368
Membru din: Lun Dec 12, 2016 8:24 am
Has thanked: 809 ori
Been thanked: 2601 ori

Moderare

RCA 2018

#7

Dum Oct 01, 2017 8:29 am

Daca inlocuiesti Appslib.dll cu cel original ce zice?Modifici in ambele PRG0 si PRG1.

blackzet
Mesaje: 5
Membru din: Vin Sep 29, 2017 10:10 am
Been thanked: 1 data
RCA 2018

#8

Dum Oct 01, 2017 8:44 am

Acelasi lucru, exista posibilitatea sa intre in conflict fisierele din My Flash Disk2 ?

Avatar utilizator
lemax55
Moderator
Mesaje: 2368
Membru din: Lun Dec 12, 2016 8:24 am
Has thanked: 809 ori
Been thanked: 2601 ori

Moderare

RCA 2018

#9

Dum Oct 01, 2017 8:54 am

Din My Flash Disk2 ai sters ceva?

blackzet
Mesaje: 5
Membru din: Vin Sep 29, 2017 10:10 am
Been thanked: 1 data
RCA 2018

#10

Dum Oct 01, 2017 8:56 am

Nu, ala e intact ... daca sa adaugat ceva si acolo dupa upgrade in rest nu am umblat acolo. Merci

Avatar utilizator
Dan
Mesaje: 391
Membru din: Mie Dec 14, 2016 9:30 am
Has thanked: 135 ori
Been thanked: 759 ori
RCA 2018

#11

Lun Oct 02, 2017 7:03 am

Dupa pasul asta ti-au aparut cele trei casute ?
Dan scrie:
Mar Iul 18, 2017 10:48 am
Restart navi, va porni in meniul normal, va intreaba limba si vocea dupa care va intra in softul navigatie vechi. Dati Meniu si vor aparea trei casute, ultima va fi Aplications sau Aplicatii, unde veti gasi icoana de iGO8 si una cu MortScript.

oviluc20
Mesaje: 1
Membru din: Vin Ian 25, 2019 6:07 pm
RCA 2018

#12

Sâm Ian 26, 2019 1:11 pm

am un pionner avic f320bt si nu porneste IGO, ce de facut! in primul rand am inlocuit fisierele existente pe el, cu fisierele de mai sus! in rest nu porneste IGo! va rog help me??? multumesc

Avatar utilizator
Dan
Mesaje: 391
Membru din: Mie Dec 14, 2016 9:30 am
Has thanked: 135 ori
Been thanked: 759 ori
RCA 2018

#13

Mar Ian 29, 2019 7:04 am

Salut, scuze de intarziere, poate ne spui mai detaliat ce ai inlocuit ... si sper ca ai facut un back-up inainte.

raduob
Mesaje: 2
Membru din: Joi Dec 15, 2016 8:47 am
RCA 2018

#14

Joi Iun 13, 2019 7:13 am

Salut. Cu ce versiune de igo primo merge? Eventual un link. Multumesc

Theopsis
Mesaje: 355
Membru din: Mar Dec 20, 2016 4:42 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 49 ori
Been thanked: 141 ori
RCA 2018

#15

Joi Iun 13, 2019 1:24 pm

Salut, cu versiune 8 de iGO Primo :))

In tutorial scrie clar ca merge cu iGO 8, nu Primo.
=[ Raspunsul meu ti-a fost util? Apasa butonul de Like! ]=

Scrie răspuns

Înapoi la “Tutoriale iGO”