Becker Ready 50 LMU PLUS


Avatar utilizator
salesincu
Mesaje: 55
Membru din: Dum Dec 18, 2016 7:30 pm
Has thanked: 64 ori
Been thanked: 19 ori
RCA 2019

#1

Dum Ian 06, 2019 6:38 pm

Am o intrebare pentru cunoscatori. Vreau sa pun pe vechiul meu Becker Ready 50 LMU PLUS un soft "doftoricit" Revo1. Pana acum am rulat pe el un becker transit 50 de pe card cu unlocker (softul original este "neatins" pe memoria flash).... dar vreau sa trec la Revo1 (sau 2).
Intrebarea mea este ... ca sa imi mearga tmc-ul de la revo1 pe aparat trebuie tot asa ... sa il pun in memoria interna, in folderul navigator si sa pastrez de la softul original fisierele ATMC_CE.DLL, AVQTMC.DLL, TMCGPS.DLL si cel cu extensia con ??? (asa cum e pe la versiunile mai noi de becker gen professional 6sl, transit 6sl, etc.)
Multumesc ....

Avatar utilizator
secuiu
Moderator
Mesaje: 550
Membru din: Dum Feb 11, 2018 11:25 am
Has thanked: 164 ori
Been thanked: 698 ori

Moderare

RCA 2019

#2

Dum Ian 06, 2019 6:57 pm

da , exact asa trebuie sa faci , insa nu inteleg ce noutati iti va aduce softul de becker revo fata de cel de tranzit

Avatar utilizator
salesincu
Mesaje: 55
Membru din: Dum Dec 18, 2016 7:30 pm
Has thanked: 64 ori
Been thanked: 19 ori
RCA 2019

#3

Dum Ian 06, 2019 7:43 pm

@secuiu .... sa nu razi de mine .... dar motivul este plictiseala :-) Am folosit ani de zile transit 50 pe aparatul ala !! Si revo parca are o grafica ceva mai frumoasa ... e mai nou .... bla-bla !!! Oricum este acum aparat de backup .... ca cel "de servici" este un professional 6sl (am mai discutat eu cu tine despre el) !!!!
Deci pur si simplu sterg tot ce este in folderul navigator din memoria interna (adica vechiul soft original ready 50) si pun in el softul "doftoricit" revo ... bineinteles pastrand acele fisiere mentionate anterior ale softului original !!!

Avatar utilizator
secuiu
Moderator
Mesaje: 550
Membru din: Dum Feb 11, 2018 11:25 am
Has thanked: 164 ori
Been thanked: 698 ori

Moderare

RCA 2019

#4

Dum Ian 06, 2019 9:19 pm

pastrezi dll-urile si fisierul .con din vechiul soft , stergi tot si pui softul de revo , iti recomand totusi sa faci un backup

Avatar utilizator
baltazar
Mesaje: 46
Membru din: Joi Noi 09, 2017 11:01 am
Localitate: Salonta
Has thanked: 1 data
Been thanked: 2 ori
RCA 2019

#5

Joi Ian 17, 2019 9:10 am

Buna. Nu aveti un rom pentru acest aparat, al meu a ramas blocat la logoul de pornire, si orice am incercat nu isi da drumul.Un domn mi-a zis ca ma poate ajuta doar daca ar avea un rom salvat cu ndump. Multumesc!

Avatar utilizator
salesincu
Mesaje: 55
Membru din: Dum Dec 18, 2016 7:30 pm
Has thanked: 64 ori
Been thanked: 19 ori
RCA 2019

#6

Joi Ian 17, 2019 3:49 pm

@baltazar .... am un aparat fix ca asta de care zici tu (becker ready 50 lmu plus) .... dar habar nu am ce sa fac cu ndump si mi-e sa nu-l fac praf !!! daca imi spui exact cu ce sa fac dump la rom si imi dai instructiuni pas cu pas .... te ajut cu placere !!!

Avatar utilizator
victorpetroi
Moderator
Mesaje: 370
Membru din: Vin Dec 16, 2016 6:26 pm
Has thanked: 696 ori
Been thanked: 1052 ori

Moderare

RCA 2019

#7

Joi Ian 17, 2019 4:55 pm

Pui pe un card TotalCommander pentru WinCe cu denumirea iboot.exe. Alaturi de pui si ndump, introduci cardul in aparat si ar trebui sa porneasca TC. De acolo te descurci cumva.

Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 198
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 15 ori
Been thanked: 352 ori

Moderare

RCA 2019

#8

Vin Ian 18, 2019 5:22 am

Ar mai fi citeva detalii pentru o salvare corecta si completa: 1) in pachet exista aygshell.dll, va trebui sa il copiezi linga executabilul ndumpce6; 2) la "store" selectezi SDMMCBOOT iar in casutele de sus "Full dump".

Avatar utilizator
salesincu
Mesaje: 55
Membru din: Dum Dec 18, 2016 7:30 pm
Has thanked: 64 ori
Been thanked: 19 ori
RCA 2019

#9

Vin Ian 18, 2019 7:02 am

@victorpetroi & @ablbd ... multumesc pentru sfaturi. Azi nu am cand/cum ... maine ii fac dump si i-l pun la download colegului @baltazar !!!

Avatar utilizator
baltazar
Mesaje: 46
Membru din: Joi Noi 09, 2017 11:01 am
Localitate: Salonta
Has thanked: 1 data
Been thanked: 2 ori
RCA 2019

#10

Vin Ian 18, 2019 7:05 am

Iti multumesc frumos.!

Avatar utilizator
salesincu
Mesaje: 55
Membru din: Dum Dec 18, 2016 7:30 pm
Has thanked: 64 ori
Been thanked: 19 ori
RCA 2019

#11

Vin Ian 18, 2019 8:59 am

M-am uitat la procesorul gps-ului. La Control panel .... system bla-bla .... imi arata ca procesorul este Samsung Electronics ARM1176JZF-S-S5P6443 iar sistemul de operare este WinCE 6.
In cazul asta banuiesc ca dump-ul il fac cu NDumpCE6 nu cu LlDumpCE6 (cel pentru aparate cu procesor MStar sau Mediatek) ... !!! E corect ce zic ????

Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 198
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 15 ori
Been thanked: 352 ori

Moderare

RCA 2019

#12

Vin Ian 18, 2019 3:51 pm

In pachet ai doar doua versiuni+dll: NDumpCE5 pentru WinCE5 sau mai mic si NDumpCE6 pentru WinCE6.0 sau mai mare; folosesti NDumpCE6+dll.

LLDump nu merge pe procesoarele Samsung si deocamdata nu am gasit o metoda convenabila de a citi low-level aparatele cu Sirf si Samsung. Asta pentru ca mai nou ambele au flash intern de tip sd/mmc (iNand, eNand, etc), ceea ce ar presupune sa realizez tot sistemul de comanda card si sa ma conectez direct in controlerele respective. Este o munca titanica si rezolva doar pe jumatate problema, pentru ca ar mai trebui sa gasesc o metoda recunoscuta si de catre OS de a partaja aceste resurse, ceea ce este cvasi-imposibil. Adevarul este ca in cazul procesoarelor cu Sirf o simpla salvare a partitiei part00 este suficienta pentru a extrage de acolo atit nboot cit si eboot asa ca ar mai ramine cele cu Samsung, care sint din ce in ce mai rare.

Avatar utilizator
salesincu
Mesaje: 55
Membru din: Dum Dec 18, 2016 7:30 pm
Has thanked: 64 ori
Been thanked: 19 ori
RCA 2019

#13

Vin Ian 18, 2019 5:03 pm

In regula @ablbd .... multumesc pentru explicatii !!! Am intrebat ca sa fiu sigur sa nu fac vreo prostie. Maine ii fac acel dump si apoi il "urc" undeva. Poate il ajuta pe colegul @baltazar si isi puna aparatul pe picioare !!!! Ar fi pacat sa nu se poata "resuscita" aparatul .... eu am 3 aparate Becker: ready 43, ready 50 lmu plus si professional.6sl eu (toate 3 fiind functionale) .... si mi se par aparate super-ok dpdv hardware .... si softul deasemeni (imi place mult mai mult decat igo ... desi stiu ca tot din igo se "trage" si softul becker) mi se pare ok. In fine !!!
Am uitat sa precizez ... procesorul este cel de care pomeneam mai devreme (Samsung Electronics ARM1176JZF-S-S5P6443) la 533 MHz. Receptorul gps este SIRF Star III GSC3TW. Aparatul are 128 mb ram si 4 gb stocare interna.

Avatar utilizator
salesincu
Mesaje: 55
Membru din: Dum Dec 18, 2016 7:30 pm
Has thanked: 64 ori
Been thanked: 19 ori
RCA 2019

#14

Sâm Ian 19, 2019 4:53 pm

@ablbd & @victorpetroi .... multumesc pentru sfaturi. Am facut acel dump. A fost mai simplu decat ma asteptam :D
https://www21.zippyshare.com/v/5kReoPl3/file.html
Sper sa ii fie de folos lui @baltazar ...
@ablbd .... daca iti trebuie la "colectie" (in caz ca nu le ai) dump-uri de la becker ready 43 si/sau becker professional 6sl eu .... cu mare placere ....!!!

Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 198
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 15 ori
Been thanked: 352 ori

Moderare

RCA 2019

#15

Dum Ian 20, 2019 7:43 am

@salesincu : asa cum ma asteptam, romul este identic cu Revo2 inclusiv la valoarea unui parametru identificator sistem(UNA_12_11_B_07_C) folosit pe linga alte elemente pentru verificarea validitatii licentelor. Ba mai mult, si logo (cel putin acela din region.bin este tot de Revo2! Daca tot ai amintit de Ready 43: am salvare, romul NU este compatibil cu Revo2/Ready 50 dar logo primar este la fel cu celelalte: BECKER revo.2. Am salvare si din Pro6SL precum si din majoritatea celorlalte modele.

Despre licente si alte date de branding: am adaugat in semnatura MioBecker Tool, care extrage tot ce tine de restul datelor interne necesare pentru a recunoaste un set de licente. Fisierele extrase pot fi "importate" in alte aparate similare. Cu editarea manuala a identificatorului sistem, resoftare completa, importul datelor si copierea setului de licente+TMC din donor se poate obtine o clona perfecta. Merita facut doar daca s-ar mai da harti noi pentru cele LMU. Oricum, o salvare completa a unui Becker presupune alaturi de OS si fisierele de branding ale MioBecker Tool insotite de licentele din aparat.

Scrie răspuns

Înapoi la “Becker”