Probleme cu IGO Primo pe un Navigon 40 Easy


irinuca
Moderator
Mesaje: 95
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:38 am

#16

Sâm Dec 17, 2016 2:04 am

In prima faza atinge ecranul undeva langa fereastra GPS Scan.
In felul acesta acesta fereastra se duce in background.

07wnb
Mesaje: 3
Membru din: Joi Dec 22, 2016 2:23 pm

#17

Mar Ian 17, 2017 3:03 pm

Am folosit acest unlock pe un Navigon 4310max si pe un Navigon 40 Plus.Portsplitter-ul apare pt scurt timp,apoi dispare.Am facut ceva modificari prin mai multe unlockuri,sunt cam alandala.La 40Plus am redenumit "Navigon.exe" in "PM.exe".Acum mai incerc ceva cu backlight-ul,deoarece se vede putin intunecat.Sper sa reusesc.La unele Mio am reusit.Ceva sfaturi?Primo este doar un folder gol,se pune ce soft vreti(cred,nu am incercat decat cu primo).

07wnb
Mesaje: 3
Membru din: Joi Dec 22, 2016 2:23 pm

#18

Mar Ian 17, 2017 3:05 pm

Scuze,am uitat sa pun link-ul.Link:
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

07wnb
Mesaje: 3
Membru din: Joi Dec 22, 2016 2:23 pm

#19

Mar Ian 17, 2017 3:21 pm

Mai am ceva pt Navigon 4310 cu SDcard,model mai vechi si Navigon 7110 cu bluetooth functional.Am vrut sa le urc pe forum mai demult,dar cred ca nu m-am descurcat.Nu sunt un as al calculatorului.Link 7110:
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
.
Link 4310:
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
.Succes!

bld72
Mesaje: 1
Membru din: Sâm Feb 04, 2017 2:15 pm

#20

Sâm Apr 22, 2017 12:55 pm

Buna ziua
Ma ajutati si pe mine va rog la un Navigon Easy 40, am instalat unlock in FLASH din aceasta pagina totul Ok,porneste interfata cu toate icoanele dar acum vreau sa pun IGO 8 in FLASH si nu reusesc deloc...unde pun folderul IGO8 cum il denumesc ,cum denumesc executabilul si cum setez path catre el????Am incercat mai multe variante si nu merge..am incercat denumire folder NAVIGON si executabil navigon.exe nimic,am incercat Igo 8 cu igo 8 exe nimic....

Draghici
Mesaje: 92
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am

#21

Mie Mai 24, 2017 3:08 pm

@irinuca: Am incercat unlockul de la postul 9 pe un Navigon Premium 40 (varianta imbunatatita a lui Easy 40: 128MB de RAM si 4GB de Flash). si nu merge. Am incercat atat varianta de card, cat si pe cea de Flash. Pe cea de card nici nu o vede, iar cand o pun pe cea de Flash (conform indicatiilor din How To), aparatul se restarteaza.
Vreau sa spun ca aparatul merge bine cu Navigonul, dar as fi vrut sa rulez un Primo, care-mi place mai mult. Am inteles ca fara un Unlock, e greu de facut sa mearga, sa vada receptorul si sa mai vada si satelitii.
Poate exista o solutie.

asztalos
Mesaje: 3
Membru din: Joi Dec 22, 2016 9:59 am

#22

Mie Mai 24, 2017 4:09 pm

@Draghici : Unlock-ul e recomandat sa-l copiezi pe flash, nu pe card! Daca nu te descurgi, trimite-mi P.M. si iti trimit unlock-ul folosit cu succes de mine (pentru Navigon)

irinuca
Moderator
Mesaje: 95
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:38 am

#23

Mie Mai 24, 2017 5:52 pm

Pentru flash unlock identifica executabilul original si redenumeste-l.
Copiezi CECmd redenumit conform cu executabilul original in locul executabilului original, FARA SUPRASCRIERE .
Din CECmd porneste TaskManager si vezi ce procese poti opri.

Apoi redenumestii autorunce.exe si autorunce.mscr conform cu executabilul original .
Copiezi autorunce.exe si autorunce.mscr redenumite in locul executabilului original.
Modifici autorunce.mscr oprind procesele ce pot fi modificate : Kill ...

Draghici
Mesaje: 92
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am

#24

Joi Mai 25, 2017 6:47 am

Am facut deja cele sugerate de @irinuca, dar fara rezultat. Aparatul executa la inceput autorunce.exe. Pe acesta l-am inlocuit cu alte fisiere, precum CECmd, autorunce din Unlock si chiar cu alte fisiere executabile sub Windows CE. Au mers toate, dar... Am modificat bineinteles si fisierul .mscr corespunzator, dar tot degeaba. Cand executa autorunce din unlock se restarteaza in bucla, indiferent ce modific eu in .mscr. Atasez si o arhiva cu toate fisierele din My Flash Disk, in afara de foldere.
Aparatul parca nu vrea sa ruleze DECAT Navigon-ul din memoria interna (pe care-l lanseaza cu PM.EXE).
Destul de ciudat. Sau nu sunt eu chiar asa de priceput cum credeam.
Fişiere ataşate
Fisiere.rar
(516.02 KiB) Descărcat de 25 ori
Fisiere.rar
(516.02 KiB) Descărcat de 25 ori

Avatar utilizator
rcv64
Moderator
Mesaje: 1484
Membru din: Mie Dec 14, 2016 9:24 am
Localitate: Constanta

#25

Joi Mai 25, 2017 7:20 am

Draghici scrie:Am facut deja cele sugerate de @irinuca, dar fara rezultat. Aparatul executa la inceput autorunce.exe. Pe acesta l-am inlocuit cu alte fisiere, precum CECmd, autorunce din Unlock si chiar cu alte fisiere executabile sub Windows CE. Au mers toate, dar... Am modificat bineinteles si fisierul .mscr corespunzator, dar tot degeaba. Cand executa autorunce din unlock se restarteaza in bucla, indiferent ce modific eu in .mscr. Atasez si o arhiva cu toate fisierele din My Flash Disk, in afara de foldere.
Aparatul parca nu vrea sa ruleze DECAT Navigon-ul din memoria interna (pe care-l lanseaza cu PM.EXE).
Destul de ciudat. Sau nu sunt eu chiar asa de priceput cum credeam.

Incearca un unlock folosit si adaptat de mine, la nevoie reconfiguram, citeste instructiunile

Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

Draghici
Mesaje: 92
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am

#26

Joi Mai 25, 2017 12:11 pm

Am pus pe un card un kit de iGO Primo si am scris in sys.txt port 2 si baud 4800. Am facut exact ce scrie in instructiuni, se lanseaza noua interfata (foarte frumoasa de altfel), apoi afisaza Port COM2 si Baud 4800, iar daca apas pe iconita de iGO Primo, aparatul se restarteaza. Iconita de Navigon reactioneaza OK, dupa cum era de asteptat.
Am pus folderul cu Primo in My Flas Disk, am dat calea in shell.ini catre el. Acum se lanseaza iGO Primo fara sa se mai restarteze. Dar... nu gaseste receptorul GPS. Am gasit printr-un fisier al Navigon-ului (nu mai stiu pe unde), Port=7 si Baud=38400. Am modificat in sys.txt aceste valori, dar degeaba. Am folosit atunci un kit de iGO 8, care are Autodetect. Acesta insa nu gaseste receptorul la nici un port, deci n-are cum sa gaseasca satelitii.
Incep sa cred ca avea dreptate cine scria ca aparatul Navigon e facut sa mearga doar cu programul Navigon. Am auzit ca mai sunt si alte aparate care se comporta asa. Adica alte programe de navigare nu se pot conecta cu receptorul GPS. Nu-l pot "gasi". Programul GPS Scan spune Portul si Baud, dar nu poate sa si conecteze receptorul la procesor. Calea ramane inchisa.
Poate cineva gaseste posibilitatea de a conecta receptorul.
Multumesc oricum pentru interes.

Avatar utilizator
rcv64
Moderator
Mesaje: 1484
Membru din: Mie Dec 14, 2016 9:24 am
Localitate: Constanta

#27

Joi Mai 25, 2017 2:56 pm

Draghici scrie:Am pus pe un card un kit de iGO Primo si am scris in sys.txt port 2 si baud 4800. Am facut exact ce scrie in instructiuni, se lanseaza noua interfata (foarte frumoasa de altfel), apoi afisaza Port COM2 si Baud 4800, iar daca apas pe iconita de iGO Primo, aparatul se restarteaza. Iconita de Navigon reactioneaza OK, dupa cum era de asteptat.
Am pus folderul cu Primo in My Flas Disk, am dat calea in shell.ini catre el. Acum se lanseaza iGO Primo fara sa se mai restarteze. Dar... nu gaseste receptorul GPS. Am gasit printr-un fisier al Navigon-ului (nu mai stiu pe unde), Port=7 si Baud=38400. Am modificat in sys.txt aceste valori, dar degeaba. Am folosit atunci un kit de iGO 8, care are Autodetect. Acesta insa nu gaseste receptorul la nici un port, deci n-are cum sa gaseasca satelitii.
Incep sa cred ca avea dreptate cine scria ca aparatul Navigon e facut sa mearga doar cu programul Navigon. Am auzit ca mai sunt si alte aparate care se comporta asa. Adica alte programe de navigare nu se pot conecta cu receptorul GPS. Nu-l pot "gasi". Programul GPS Scan spune Portul si Baud, dar nu poate sa si conecteze receptorul la procesor. Calea ramane inchisa.
Poate cineva gaseste posibilitatea de a conecta receptorul.
Multumesc oricum pentru interes.

Inlocuieste fisierul autorunce din arhiva urcata de mine cu acesta
autorunce.rar
(245 Octeţi) Descărcat de 50 ori
autorunce.rar
(245 Octeţi) Descărcat de 50 ori

Draghici
Mesaje: 92
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am

#28

Joi Mai 25, 2017 4:34 pm

Multumesc @rcv64. Am inlocuit fisierul respectiv, dar am primit mesajul ca nu poate rula ;Run, adica nu poate rula ";Run("\My Flash Disk\NAVIGON\NAVIGON.exe")". Adica nu intelege semnul ";" din fata comenzii Run. Nu merge ca la sys.txt sa anulezi anumite chestii punand ";" in fata lor.
Am sters randul care continea comanda respectiva si spre surprinderea mea iGO 8 s-a conectat la receptorul de GPS. Port 2 si Baud 38400. Acum iGO 8 si Primo merg bine. Prinde satelitii chiar destul de repede, dar a aparut alta chestie: nu mai aud sunetele specifice. Nici chiar sunetul de la atingerea ecranului. Nu se mai aude nimic nici cu Media Player-ul (muzica adica). Parca nu-mi vine sa cred ca e de la Unlock. Probabil ca e o problema hard. O sa vad eu.
Inca o data multumiri si raman dator.

Avatar utilizator
rcv64
Moderator
Mesaje: 1484
Membru din: Mie Dec 14, 2016 9:24 am
Localitate: Constanta

#29

Vin Mai 26, 2017 8:43 am

Draghici scrie:Multumesc @rcv64. Am inlocuit fisierul respectiv, dar am primit mesajul ca nu poate rula ;Run, adica nu poate rula ";Run("\My Flash Disk\NAVIGON\NAVIGON.exe")". Adica nu intelege semnul ";" din fata comenzii Run. Nu merge ca la sys.txt sa anulezi anumite chestii punand ";" in fata lor.
Am sters randul care continea comanda respectiva si spre surprinderea mea iGO 8 s-a conectat la receptorul de GPS. Port 2 si Baud 38400. Acum iGO 8 si Primo merg bine. Prinde satelitii chiar destul de repede, dar a aparut alta chestie: nu mai aud sunetele specifice. Nici chiar sunetul de la atingerea ecranului. Nu se mai aude nimic nici cu Media Player-ul (muzica adica). Parca nu-mi vine sa cred ca e de la Unlock. Probabil ca e o problema hard. O sa vad eu.
Inca o data multumiri si raman dator.

Da, pornirea Navigon era blocata de mine, asa este semnul "; " blocheaza executarea unei comenzi. Eu l-am folosit doar cu Primo.
Rezolvarea este ca s-a conectat la receptorul GPS. De acum te poti juca cu el cum vrei.

Dan
Mesaje: 72
Membru din: Mie Dec 14, 2016 9:30 am
Localitate: Galati

#30

Vin Mai 26, 2017 10:48 am

Salutare colegi,
Va deranjez si eu cu o intrebare, la un navigon 8410, am reusit sa-i pun primo, cu pornirea port splitter inainte de lansarea igo, port splitter imi arata port 2 baud 38400, iar gpsscan_debug.exe imi arata port 2 baud 4800. Porneste igo dar nu se conecteaza la sateliti, i-am lasat si auto, si 2 cu 38400 ... si 2 cu 4800 ... in sys.txt, dar nu se conecteaza, sta pe "detectare automata receptor gps" ...... Solutii? Multumesc.

Scrie răspuns

Înapoi la “Instalare iGO pe diverse gps-uri”