Probleme Navigon


jackiss
Mesaje: 5
Membru din: Joi Feb 16, 2017 9:45 pm

#1

Joi Feb 23, 2017 6:09 am

Buna ziua!
Am un Navigon 43XX Max (4350) pe care l-am formatat. Am incercat sa ii bag un program de "unlock", dar nu se mai aprinde. Am incercat cu HARD RESET, nu functioneaza. Cand apas butonul de reset sau pe cel de pornire, se aprinde ecranul pentru maxim 2 secunde. Nu il mai pot conecta nici la laptop. Va rog sa ajutati sa il readuc la viata! Are card de 8 GB. As putea sa il readuc la viata cu ajutorul cardului?

Avatar utilizator
lemax55
Moderator
Mesaje: 842
Membru din: Lun Dec 12, 2016 8:24 am
Has thanked: 56 times
Been thanked: 84 times

#2

Joi Feb 23, 2017 6:35 am

Copiezi fisierele din arhiva pe un card formatat FAT32>max.4gb.Gps-ul sa fie incarcat sau cu el in priza.
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

jackiss
Mesaje: 5
Membru din: Joi Feb 16, 2017 9:45 pm

#3

Joi Feb 23, 2017 12:34 pm

Am fecut ce mi-ai zis, dar nimic.... nu se aprinde mai mult de 2 secunde, ecran alb

Avatar utilizator
triceraptor
Moderator
Mesaje: 79
Membru din: Mie Dec 14, 2016 4:03 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

#4

Joi Feb 23, 2017 6:09 pm

@jackiss

GPS ul este "vazut de calculator?"

Procedura hard reset 43xx:
https://support-en.navigon.com/documents/Navigation%20Device%20Article/541360/how-to-do-a-hardware-reset
1. Apasati butonul de "Power On/Off" timp de cel putin 4-6 secunde pâna cand aparatul se opreste.
2. Apasati din nou butonul de "Power On/Off" pentru cel putin 6 secunde pâna când aparatul porneste din nou.

alexa2005
Mesaje: 5
Membru din: Lun Mai 22, 2017 10:29 am

#5

Mie Noi 01, 2017 8:02 am

Salut,
Vin si eu cu o problema tipica pentru forumul asta, am un 4310 Navigon care a decedat aseara, imediat dupa ce am conectat cablul USB de la calculator. Aveam harti din 2009 pe el si intentionam sa pun niste harti mai noi. Problema este ca acum aparatul nu mai porneste, ramane in mesaj " cannot start navigon software" iar pe USB in loc de flash-ul lui de 2Gb cu fisierele de pe el vad o parte mult mai mica, cam 1,7Gb in loc de 1,83Gb si este gol. Daca vreau sa scriu un fisier cu denumire identica cu ceva ce trebuia sa fie pe el, de exemplu "navigon.exe" nu-l scrie, normal pentru ca exista deja dar eu nu-l vad. Si nu este hidden files sau altceva. Restaurare cu navigon fresh nu merge pentru ca nu-l mai vede deloc ca gps, doar ca spatiu de stocare se vede. Are cineva o idee cum pot elibera spatiul de stocare ascuns si sa ii pun alt soft?
Am incercat sa pun un upgrade pe card de 40plus, incearca sa-l ruleze insa restarteaza din 10 in 10 secunde.
Orice idee este binevenita!
MS!@

Avatar utilizator
rcv64
Moderator
Mesaje: 1600
Membru din: Mie Dec 14, 2016 9:24 am
Localitate: Constanta
Has thanked: 27 times
Been thanked: 78 times

#6

Mie Noi 01, 2017 8:36 am

alexa2005 scrie:
Mie Noi 01, 2017 8:02 am
Salut,
Vin si eu cu o problema tipica pentru forumul asta, am un 4310 Navigon care a decedat aseara, imediat dupa ce am conectat cablul USB de la calculator. Aveam harti din 2009 pe el si intentionam sa pun niste harti mai noi. Problema este ca acum aparatul nu mai porneste, ramane in mesaj " cannot start navigon software" iar pe USB in loc de flash-ul lui de 2Gb cu fisierele de pe el vad o parte mult mai mica, cam 1,7Gb in loc de 1,83Gb si este gol. Daca vreau sa scriu un fisier cu denumire identica cu ceva ce trebuia sa fie pe el, de exemplu "navigon.exe" nu-l scrie, normal pentru ca exista deja dar eu nu-l vad. Si nu este hidden files sau altceva. Restaurare cu navigon fresh nu merge pentru ca nu-l mai vede deloc ca gps, doar ca spatiu de stocare se vede. Are cineva o idee cum pot elibera spatiul de stocare ascuns si sa ii pun alt soft?
Am incercat sa pun un upgrade pe card de 40plus, incearca sa-l ruleze insa restarteaza din 10 in 10 secunde.
Orice idee este binevenita!
MS!@
Continutul arhivei pune-l pe un card care este vazut de aparat.....incearca:

Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

Avatar utilizator
lemax55
Moderator
Mesaje: 842
Membru din: Lun Dec 12, 2016 8:24 am
Has thanked: 56 times
Been thanked: 84 times

#7

Mie Noi 01, 2017 10:11 am

Poti incerca sa copiezi pe card fisierele din arhiva de mai jos
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

alexa2005
Mesaje: 5
Membru din: Lun Mai 22, 2017 10:29 am

#8

Mie Noi 01, 2017 5:29 pm

Multumesc pentru ajutor, din pacate ambele solutii nu au fost suficiente, cu loaderul lui rcv64 am reusit sa deschid total commander insa nimic din ceea ce scriu pe flash nu ramane acolo. La restart dispare. Updateterul de 4310max este recunoscut, pus pe sd, dar in timp ce munceste isi da restart si ajunge in acceasi situatie. Incerc acum cu sdformatter sa vad daca am vre-un succes.

alexa2005
Mesaje: 5
Membru din: Lun Mai 22, 2017 10:29 am

#9

Joi Noi 02, 2017 7:44 am

Salut dinnou,
Dupa o munca asidua aseara am concluzionat, flash-ul nu cred sa aiba ceva probleme, se poate copia si muta tot felul de fisiere, problema este ca la restart este sters de fiecare data. Banuiesc ca ar putea fi din WinCE-ul lui, ceva prin registrii, ca altfel nu-mi explic. Am intrat in Win am formatat, copiat, mutat, totul pare ok. Cand restarteaza full, adica cu stins si aprins, are un moment de reculegere, pe care nu-l avea pe vremea cand mergea, moment in care cred ca face un flush la spatiul de stocare din el. Si uite asa este gol la fiecare pornire. Mai aveti idei? Poate o reinstalare de WinCE 6.0?

alexa2005
Mesaje: 5
Membru din: Lun Mai 22, 2017 10:29 am

#10

Joi Noi 02, 2017 5:38 pm

Eh,
Am reusit ceva , cumva.
Am acum un GPS care are semnal, porneste, insa atunci cand incarca o harta se restarteaza. Ceva idei?
Pana aici drumul a fost greu insa m-am pierdut cu chestia asta.
Multam frumos!

Avatar utilizator
triceraptor
Moderator
Mesaje: 79
Membru din: Mie Dec 14, 2016 4:03 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

#11

Vin Noi 03, 2017 3:24 am

Ati pus in folderul "map" fisierele de tip .nfs si .map din acelasi Q perntru WinCe?

alexa2005
Mesaje: 5
Membru din: Lun Mai 22, 2017 10:29 am

#12

Vin Noi 03, 2017 8:14 am

Salut,
Tin sa va multumesc voua, cei care mai postati si dati o mana de ajutor. Inca un sofer amator are GPS.
Intr-adevar fisierele .nfs nu le-am pus initial, cred ca vechiul navigon 1400 nu avea nevoie sau le avea deja, eu in general ii puneam doar .map si parea ok. Acum am un GPS 99% functional. Habar nu am ce a patit initial, cert este ca:
Pentru a restaura CE-ul lui in momentul pornirii ( cand are ecranul alb ) se apasa power si se tine apasat, mult, pana cand apare pe ecran "restoring...". Atunci se elibereaza butonul de power si dintr-o partitie exFAT se restaureaza cateva chestii ale lui WINCE. Softul l-am pus manual pe partitia My Flash Disk prin copiere din WinCE de pe cardul SD. Restul este simplu. Pe masinaria mea a mers soful de 40plus luat de pe un alt site ( ceva de genul "Upgrade 3300max 3310max 4310max to 40PLUS 7.7.4 Built 424") si a functionat. Oricum varianta asta de soft este mult mai ok decat originalul. Are posibilitatea sa alegi POI in apropiere pe traseul pe care esti. In fine merge aparatul.

Avatar utilizator
claudiu.strimban
Mesaje: 6
Membru din: Dum Noi 05, 2017 1:29 pm

#13

Sâm Noi 11, 2017 8:20 pm

jackiss scrie:
Joi Feb 23, 2017 6:09 am
Buna ziua!
Am un Navigon 43XX Max si am pe el harti Q1 din 2009 ! se poate sa pun harti mai noi pe el ? va multumesc !

Avatar utilizator
triceraptor
Moderator
Mesaje: 79
Membru din: Mie Dec 14, 2016 4:03 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

#14

Dum Noi 12, 2017 5:34 am

@@claudiu.strimban
Da se pot pune harti mai noi
@alexa2005
La varianta "Upgrade 3300max 3310max 4310max to 40PLUS 7.7.4 Built 424" aveti si alte optiuni daca le activati din "device.xml".
Exista key (specifice MN7 sau MN8) care activeaza diferite optiuni in soft.
Exemplu de key (MN7) <C4P47>M14QY9-T3ACKR-7R86XD</C4P47> -- PoiWarner

Avatar utilizator
claudiu.strimban
Mesaje: 6
Membru din: Dum Noi 05, 2017 1:29 pm

#15

Dum Noi 12, 2017 4:59 pm

[te rog frumos daca imi poti explica pasii mai exact ce trebuie sa fac pentru ca nu sunt prea priceput, adica nu am mi facut pana acuma ! mersi !

Scrie răspuns

Înapoi la “Navigon”