iGO Primo pe un Smailo HD


Janos
Mesaje: 53
Membru din: Joi Dec 15, 2016 8:56 pm
Has thanked: 5 ori
Been thanked: 1 data
RCA 2018

#1

Mie Aug 02, 2017 5:48 pm

Buna tuturor

Am pus un iGO Primo pe un Smailo HD
Cand a venit la mine, avea iGO8
In sectiunea GPS avea urmatoarele setari:

[gps]
port=
baud=

Am rulat iGO8 si m-am uitat, pe ce port detecteaza receptorul.
Mi-a aratat port 0 si Baud 38400
Aceleasi setari imi apar si in save/system.ini:


[gps]
port="0"
baud="38400"

Am incercat ce aceste setari, am incercat si cu auto, am incercat cu diverse valori gasite pe forum, dar cu acelasi rezultat:
Cand pornesc programul, imi apare : Receptorul GPS este oprit
Dupa aia incepe sa-mi caute satelitii, dupa care se fixeaza si merge... un timp. Dupa un timp reincepe ciclul cu receptor GPS oprit, etc.

Ce nu fac bine? Ceva idei? iGO8 100% imi arata port 0 si baud 38400

Toate cele bune,

Janos

Avatar utilizator
rcv64
Moderator
Mesaje: 3100
Membru din: Mie Dec 14, 2016 9:24 am
Localitate: Constanta
Has thanked: 568 ori
Been thanked: 1696 ori

Moderare

RCA 2018

#2

Mie Aug 02, 2017 6:14 pm

smailo 4.3 hd 2/4800
Smailo 5 Hd 1/4800

Janos
Mesaje: 53
Membru din: Joi Dec 15, 2016 8:56 pm
Has thanked: 5 ori
Been thanked: 1 data
RCA 2018

#3

Mie Aug 02, 2017 8:58 pm

Multumesc, rcv64 , dar cred ca nu era asta...
Am folosit un sys.txt foarte stufos care avea o sectiune [tmc] care imi facea probleme.
Am dezactivat-o si se pare ca merge OK.

Multumesc pentru ajutor

nino_niculescu
Mesaje: 3
Membru din: Sâm Aug 12, 2017 8:10 am
RCA 2018

#4

Mie Aug 16, 2017 7:30 am

Salut,
Stie cineva cat sa trec in sys.txt la port si bauds pentru un Smailo HD 7.0?
Multumesc frumos.

misuC
Mesaje: 236
Membru din: Joi Ian 05, 2017 7:44 am
Has thanked: 4 ori
Been thanked: 13 ori
RCA 2018

#5

Mie Aug 16, 2017 8:53 am

Incearca intai

[gps]
port="auto"
baud="auto"

nino_niculescu
Mesaje: 3
Membru din: Sâm Aug 12, 2017 8:10 am
RCA 2018

#6

Sâm Aug 19, 2017 6:53 pm

Am sters sys.txt si s-a descurcat onorabil Borsec-Agapia-Cetatea Neamt-Borsec-Sighisoara-Bucuresti... Doar prin zona Agapia (e ceva dumnezeiesc - in sensul bun, desigur - pe acolo...) vreo 25 de km nu a "vazut" satelitii, a trebuit sa-l scot afara din masina si i-a detectat foarte-foarte greu!!! Si daca opresc masina cu el functionand, ramane "agatat", trebuie sa-i dau restart... Decat softul original dontpanic - care e dus cu pluta rau de tot cu indicatoare in fata care spuneau de exemplu inainte el spunea stanga sau intoarcere (!!!) -, prefer IGo asta, de aici de pe forum...

misuC
Mesaje: 236
Membru din: Joi Ian 05, 2017 7:44 am
Has thanked: 4 ori
Been thanked: 13 ori
RCA 2018

#7

Dum Aug 20, 2017 6:58 am

Din curiozitate, sa ne arati daca Primo ( nu stim versiunea) a creat un sys.txt si cum arata.
Traseul tau il fac cu "ochii inchisi", sunt f. multe indicatoare (si putin ajutor de la "Doamne- Doamne").. GPS-ul il folosesti atunci cand te ratacesti, nu cunosti o adresa exacta..
Daca se blocheaza/ pierde semnal ( ar mai fi de comentat ca receptorul GPS nu prea performeaza!) inseamna ca ai "sufocat" programul cu multe fisiere inutile, setari mai putin inspirate...
Uita de Mireo Don't Panic !
PS cand mai ajungi in zona TgNeamt mai ai de vizitat Varatec f. aproape de Agapia, Sihla , Secu, Sihastria, manastirea Neamt (manastiri de pe vremea lui "Fane Babanu"! nu mai pun peisajele), rez. de zimbrii (Toate langa DN 15B ) , casa Ion Creanga . Daca nu mai aveai treaba in Borsec te intorceai pe la Bicaz (lacul Izvorul Muntelui, Baraj) Lacul Rosu alta splendoare cu Cheile unice in lume ...

nino_niculescu
Mesaje: 3
Membru din: Sâm Aug 12, 2017 8:10 am
RCA 2018

#8

Lun Aug 28, 2017 12:44 pm

Multumesc @misuC, am vizitat tot ce ai mentionat, totul a fost de vis. Primo este versiunea 9.6.29.636868 si sys.txt pare acum sa fie ok (detecteaza satelitii repede si-i pastreaza...) cu "auto"-"auto", asa cum ai mentionat... Vedem cum se comporta la urmatorul drum. Cosmarul cu Mireo a fost la Vulcanii Noroiosi, m-a dus la... nu mai zic, ceva offroad cu Chevrolet Lacetti, pierdere de timp de 3 ore si probabil uzura tren rulare 2%...

cyupa
Mesaje: 3
Membru din: Mar Aug 29, 2017 12:58 pm
RCA 2018

#9

Mar Aug 29, 2017 8:23 pm

Aveti idee de ce nu ar porni de nicio forma iGO Primo 9.6.13.267029 pe un Smailo HDx 5.0 cu Win CE 6.0?
I-am sters sys.txt-ul in speranta ca si-l va genera, i-am pus navigation path-ul catre Primo.exe, nu genereaza niciun fisier de crash macar sa ma uit pe el. Nothing. Doar imi spune ca imi poi pierde POIs si apoi nimic. Ramane in aer.

Avatar utilizator
lemax55
Moderator
Mesaje: 2083
Membru din: Lun Dec 12, 2016 8:24 am
Has thanked: 653 ori
Been thanked: 1826 ori

Moderare

RCA 2018

#10

Mie Aug 30, 2017 4:18 am

Incearca kitul de mai jos
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

sau
La kitul tau poti incerca sa adaugi in sys.txt
[rawdisplay]
screen_x=800
screen_y=480
Stergi folderul save dupa modificare.

cyupa
Mesaje: 3
Membru din: Mar Aug 29, 2017 12:58 pm
RCA 2018

#11

Mie Aug 30, 2017 5:33 am

Merci, aseara m-am grabit cu el. Dupa vreo 3 minute daca-l lasam idle imi arunta o eroare: LoadLanguage failed.
Revin cu feedback si multumim pentru munca benevola de a ajuta comunitatea :)

L.E.:

Initial a crapat cu o exceptie pe Main Thread. Am sters sys.txt si l-am repornit - mi-a crapat apoi cu Unrecognized language / LoadLanguage failed asadar, I was back to square one.

Am downloadat apoi de aici: https://www.gpszone.ro/viewtopic.php?f= ... lang#p9362 toate fisierele Lang si voice si am inceput cu Engleza. Worked - acum sa vad ce fisier de limba romana pot adauga.

Avatar utilizator
lemax55
Moderator
Mesaje: 2083
Membru din: Lun Dec 12, 2016 8:24 am
Has thanked: 653 ori
Been thanked: 1826 ori

Moderare

RCA 2018

#12

Mie Aug 30, 2017 6:28 am

Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

Stergi folderul SAVE dupa fiecare modificare.

cyupa
Mesaje: 3
Membru din: Mar Aug 29, 2017 12:58 pm
RCA 2018

#13

Mie Aug 30, 2017 6:58 am

Thanks, am sters folderul save preventiv. Am reusit sa schimb limba din Engleza in Romana in setari fara prea multe probleme. Probabil exista o mica problema cand incearca sa incarce direct fisierul "Lang RO WAi 6.1.zip" - s-ar putea sa fie din cauza faptului ca numele fisierul contine spatii - doar o idee.

Pentru harti am folosit instructiunile de aici https://www.gpszone.ro/viewtopic.php?f=47&t=26 - foarte folositoare.
Astept sa termine si sa-l iau la o plimbare prin oras pentru a se calibra. :)
Thanks!

Avatar utilizator
lemax55
Moderator
Mesaje: 2083
Membru din: Lun Dec 12, 2016 8:24 am
Has thanked: 653 ori
Been thanked: 1826 ori

Moderare

RCA 2018

#14

Mie Aug 30, 2017 7:05 am

Lang RO WAi 6.1.zip folosesc si eu,merge fara probleme.Nu incarca cu harti sau fisiere inutile.

deadass
Mesaje: 1
Membru din: Vin Dec 30, 2016 10:01 am
RCA 2018

#15

Mar Sep 05, 2017 7:26 pm

saiut ma ajutati si pe mine va rog cu un kit cu ultimele harti care merg pe un smailo HD 5.0. Mentionez ca are inca softul original Mireo Black Edition cu Romania. As prefera sa pun pe el europa sau macar tarile mai uzuale. rog ajutor. mersi
Ultima oară modificat Mie Sep 06, 2017 12:16 pm de către deadass, modificat 1 dată în total.

Scrie răspuns

Înapoi la “iGO Primo”